Så Greppar du om

Plocka fram en mattkniv, grepptejp, lacknafta, diskhandskar och dina nya golfgrepp. (se film nedan)

1. Börja med att ta bort det gamla golfgreppet genom att göra ett snitt hela vägen upp (skär ifrån dig själv). Var försiktig så du inte skär in i grafiten och pilla sedan bort den gamla tejpen. Sitter de för hårt kan man använda en hårtork eller värmepistol så släpper de lättare.

2. När man fått bort all den gamla tejpen är det dags att fästa den nya. För att mäta upp hur mycket grepptejp som går åt använder man det nya greppet som måttstock, lägg sedan på cirka 2 centimeter. Fäst sedan grepptejpen på skaftet, de överskjutande centimeterna låter man sticka ut i skaftänden. Tejpen rullar man sedan runt skaftet och den överskjutande delen viks ner och trycks in i skaftet. Den överskjutande delen är till för att hindra väta från att komma ner i skaftet.

3. I det tredje steget är det dags att plocka fram lacknaftan. Fyll golfgreppet med lacknafta och skaka runt så att insidan blir fuktat, glöm inte att hålla för det lilla hålet i änden på golfgreppet! När du skakat klart häller du lacknaftan över hela grepptejpen.

4. Nu är det dags att trä på greppen. För att underlätta processen kan man ställa golfklubban mot en vägg. Tänkt på att trä på golfgreppen rätt, en del grepp har en logo som är snyggaste att ha framåt. Trycka tills det tar stopp, fortsätter du trycka så riskerar man att greppets töjs ut. Efter cirka 45 minuter är klubborna klara för spel.